bg
Da / En
UDFORSK PLATFORMEN
OG FÅ MANGE A-HA OPLEVELSER

SMART ENERGY: UNIKKE KURSER I ENERGI

Vi udbyder bl.a. kurser i samarbejde med Energinet.dk, Clean, Energy and Climate Academy, mv.

Udforsk E2G-platformen

Se det slide-show der viser, hvordan man laver energiregnskaber. Se hvordan strammere CO2-kvoter kan ændre konkurrenceforholdene mellem elproduktionsanlæggene, og hvordan det påvirker elmarkedet. Find de mange skjulte opgaver, og løs dem. Find det område af energisektoren, hvor du arbejder eller kende en, der arbejder. Hvis du leder lidt længere, finder du også det sted, hvor du kan se, hvordan olie og gas-produktionen i Nordsøen har udviklet sig over tid.

 

Find CO2-udledningen per indbygger på Langeland, og undre dig over, hvordan de lykkes med at få et så lavt niveau. Find energistrømmene i Energistyrelsens Vind-scenario, og få et kik ind i fremtiden.

Herudover er der rigtig mange andre oplevelser, der ligger gemt på platformen.

 

SPØRGEUNDERSØGELSE

Hjælp os med at forbedre E2G-platformen ved at udfylde et spørgeskema inden du forlader os. Det gør du ved at klikke her

Læs mere om medlemsskabet af Energy-Together fællesskabet ved at klikke på linket nedenfor.

Læs om medlemsskab af E2G

FORMÅLET MED ENERGY-TOGETHER

Vil du være med i fællesskabet omkring en holistisk tilgang til energiområdet, hvor vi er enige om definitioner og kortlægningsmetoder, og hvor vi bruger pædagogiske værktøjer til at forstå de vigtigste sammenhænge i energisystemet - så er E2G-platformen noget for dig.

I en fossil fri fremtid, hvor vi ikke længere bare kan bruge af de fossile energilagre og udlede store mængder CO2, bliver vi nødt til at interessere os for sammenhængene i energisystemet, og hvordan vi får det samlede energiregnskab til at gå op.

Energy Together - også kaldet E2G - er en interaktiv webplatform. På platformen får du et overblik over det tekniske energisystem, over hvordan energisektoren er organiseret, og over hvordan beslutningerne træffes. 

E2G kan anvendes i undervisning, til strategisk energiplanlægning og simulering af beslutninger omkring energiproduktion og forbrug.

Se præsentations-videoen her

ENERGIREGNSKABER

Energiregnskabet er indgangen til det holistiske billede af energisystemet. På E2G-platformen kan du lære, hvordan du opstiller energiregnskaber, og du kan finde links til energiregnskabet for Danmark, Region Syddanmark, Region Midtjylland og en række kommuner.

Klik her for at gå til Energiregnskaber

ENERGISTRØMME

På denne del at platformen kan du følge energistrømmene i forskellige geografiske områder fra energien bliver udvundet, og til energien til slut bliver omdannet til energitjenester i form af lys, varme, arbejde transport, mv. 

Du har adgang til visualiseringen af historiske energiregnskaber for Danmark, Region Syddanmark og for en række kommuner. Endvidere kan du se hvordan energistrømmene ser ud i Energistyrelsens scenarier for 2035 og 2050

Klik her for at gå til Energistrømme

BESLUTNINGSSYSTEMET

I beslutningssystemet kortlægger vi, hvordan energisektoren er organiseret samt alle vigtige beslutninger - fra beslutninger om F&U-aktiviteter til driftsbeslutninger. Vi kortlægger endvidere de styre- og støtteprocesser, der danner rammerne for beslutningerne.

Denne kortlægning af beslutningsprocesserne bruges bl.a. i simuleringsdelen af E2G-platformen til at beskrive aktørerne og deres påvirkningsmuligheder, således at brugerne vis simuleringerne kan se konsekvenserne af forskellige beslutninger 

Klik her for at gå til Beslutningssystemet

MARKEDSSIMULATOR

Markedssimulatoren bruges som en introduktion til spotmarkedet for el. Med demo-udgaven får du indblik i hvordan systemprisen dannes. I den fulde udgave af Markedssimulatoren kan du lære om prisområder, og du kan opbygge dit helt eget elmarked. Du får login til Markedssimulatoren ved at deltage i Strategirummets elmarkedskursus, eller ved at købe en licens. Se siden "leje og licens"

Klik her for at gå til Markedssimulatoren

IEA Sankey

IEA samler de årlige energiregnskaber for de fleste lande i verden. Du kan se en visualisering af de pågældende energiregnskaber efter nogenlunde samme struktur som den visualisering, der ligger på E2G-platformen. 

På IEA-visualiseringen kan du se, hvordan energistrømmene har udviklet sig de sidste 40 år

Se IEA's visualisering her

Energy Transition Model

Medens du vente på, at Energistrømssimulatoren på E2G-platformen får et spændende indhold, vil vi anbefale, at du checker ind på platformen Energy Transition Model, hvor du kan se, hvordan forskellige beslutninger påvirker energistrømmene og økonomien.

Klik her for at komme til Energy Transition Modellen

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!