Energistrømme

Energistrømme i Danmark

Energistrømme (Optimeret til Google Chrome og Internet Explorer vers. efter 9)

På denne del at platformen kan du følge energistrømmene i forskellige geografiske områder fra energien bliver udvundet, og til energien til slut bliver omdannet til energitjenester i form af lys, varme, arbejde transport, mv. Kortet er forklaret i detalje på siden: ”Beskrivelse af E2G”

Data for Danmark er hentet direkte fra Energistyrelsens seneste årsstatistik. Årsstatistikken opdateres hvert år, og viser data, der er maks. 2 år gamle. Data fra kommunerne i Region Syddanmark er hentet fra resultatet af SEP-projektet (2014 - 2015). Regnearket der beregner energibalancerne for kommunerne er vist på siden "Opgørelse af energiregnskaber".

Energistrømmene kan vises for alle andre kommuner, hvis de blot opsamles i et format, der spiller sammen med E2G-kortet.

Ved at klikke forskellige steder på kortet over de danske energistrømme, kan du få hjælp til at forstå definitionerne og du kan se udviklingen af energistrømmene fra 1990 og til den seneste statistik.

Når du klikker på "hatten" helt ude til højre, får du stillet nogle spørgsmål, hvor du skal klikke dig ind på de energistrømme, der skal bruges til beregning af svaret. Du kan få hjælp til at svare på spørgsmålene ved at klikke på "Brug for hjælp" øverst i højre hjørne. Så vil de energistrømme, du skal klikke på - blinke.

Hvis du synes, at der er svært selv at finde rundt på kortet, anbefaler vi at du melder dig på Strategirummets kursus: ”Introduktion til sammenhængene i energisystemet”.

Ved henvendelse til Flemming Nissen (fn@strategirummet.dk), kan vi lave en aftale om, at du kan få en udgave af kortet, hvor du kan lægge dine egne informationer ind. Så kan du bruge kortet til din egen videnformidling.

Men hensyn til definitioner og afgrænsninger henvises til Energistyrelsens hjemmeside: "Begreber og definitioner" og "Afgrænsninger af energistatistikkens sektorer"

Virker det ikke? Så kig under siden "Fejl". Her kan du også finde et link til Google Chrome.

Energistrømme for et land, region eller kommune
Eller
Eller
Eller

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!